Levideóztam egy szabálytalan autóst, van értelme küldeni a rendőrségre?

2021.01.15

Öntsünk már tiszta vizet a pohárba a fedélzeti kamera felvételeinek rendőrségre történő beküldésének ügyében! Barom elköveti X-et. Én X-ről a felvételt feltöltöm akárhová nem publikusan, linket elküldöm az illetékes rendőrkapitányságra emailben.

Rendőr látja a szabálysértést, törvényben lefektetett kötelessége eljárni. Mi történik ezután? Mennyi ideje van a rendőrnek? Miért nem válaszolnak az életben soha? Hány ilyen bejelentést kaptak 2020-ban es hány ügyben jártak el? Kiadják-e az adataimat a szabálysértőnek? A szabálysértőt behívjak szembesítésre? stb...

Üdv

A feljelentés minden olyan - a hatóság tudomására hozott - formához nem kötött közlés, amely meghatározott vagy ismeretlen személy által elkövetett bűncselekmény, szabálysértés gyanújára utaló tényállást, illetve adatot tartalmaz. A feljelentés bárkit megillető jogosultság, amelyet megtehet jogi és természetes, ismert és "ismeretlen, névtelen" személy is." (www.police.hu)

Bizonyos jogsértéseknél a nem hitelesített pl. dash cam felvétel nem használható fel, de a legtöbb szabálysértés esetén igen, feltéve, hogy az elkövető kiléte kétséget kizáróan azonosítható a felvétel alapján. Véleményünk szerint a konkrét leírást tartalmazó, tartalmában az elkövető kilétének megállapítására és felelősségre vonására irányuló levél alapján meg kellett indítani a megfelelő - szabálysértési vagy közigazgatási - eljárást.

Amennyiben Ön nem sértettje a cselekménynek, nem fog kapni semmilyen további felvilágosítást és értesítést. Ettől még azonban az eljárást lefolytathatták.

Főoldal | - Bérautó - Autókölcsönzés - autóbérlés kaució nélkül, bérautó, autóbérlés, autóbérlés Budapest, autókölcsönzés, autóbérlés Magyarország, autóbérlés Ferihegy,