5 tuti téli kirándulóhely, ahova elmehetünk bérautóval

2021.01.22
  1. Lillafüred bérautóval

Észak-kelet fele, a Bükk-hegységbe indulva mindenképp érdemes Lillafüredet célpontul választanunk. Nem csak a Hámori-tavat, Palotaszállót, a függőkertet, Szent István-barlangot cseppköveivel és denevéreivel, vagy az Anna-barlangot csodálhatjuk meg, hanem akár még a megfagyott vízesést is. Öltözzünk be jól, és sétáljunk egy nagyot a környéken, hiszen rengeteg felfedezni való vár ránk. Kis kitérővel eljuthatunk a Garadna völgyébe is, ahol a jelentős ipartörténeti műemléknek számító Őskohó áll.

  1. Dobogókő bérautóval

A Pilis egyik legnépszerűbb kirándulóhelye, Dobogókő a Duna-Ipoly Nemzeti park területén található. Jól kiépített turistaútvonalain kellemes sétát tehetünk akár a hidegebb hónapokban is, hiszen a téli táj itt is lenyűgöző látványt nyújt. Ha szeretnénk egy kicsit feltöltődni, akkor kiváló úti cél lehet Dobogókő is. A hegy, monumentális sziklákkal teletűzdelt északi oldalában lévő Thirring-körút a hegység egyik legizgalmasabb túraútvonala, de választhatjuk a Rezső- vagy a Zsivány-körutat is.

  1. Kékestető bérautóval

Ha kedveljük a varázslatos panorámákat, akkor el kell jutnunk Kékestetőre is, mely az egyik legfelkapottabb téli kirándulóhely. Az ország legmagasabb pontján gyakran esik a hó, népszerűsége talán éppen ebben, és természetesen a 20 méter magas Kékestetői-kilátóból elénk táruló bámulatos látványban rejlik. Érdemes végigsétálnunk a kijelölt túraútvonalon és gyönyörködnünk a tájban.

  1. Bakonynána bérautóval

Akkor is jól döntünk, ha a bakonynánai Római fürdőt választjuk, mely a Bakony leglátványosabb pontja. Csapadékos időben megcsodálhatjuk a néhány méteres vízesést is, amely érdekes, kis medencéket vájt ki a sziklában. Egy meredekebb ösvényen pedig a Savanyó Jóska-barlanghoz juthatunk el. Az országos Kéktúra vonalon haladva a 600 éves Szentkutat is megtekinthetjük, amely a Bakony leglátogatottabb búcsújáróhelye.

  1. Nagymaros bérautóval

Nagymaros közelében fedezhetjük fel a 15 méter magas Juliánus-kilátót, melynek különlegessége, hogy kőből készült középkori bástyát idéz. A kilátóból elképesztő panoráma nyílik a Dunára, Visegrádra és vele együtt természetesen a Fellegvárra, valamint a belső Börzsönyre is. Az útvonal minden évszakban járható, de hóban készüljünk fel a csúszósságra.

Főoldal | - Bérautó - Autókölcsönzés - autóbérlés kaució nélkül, bérautó, autóbérlés, autóbérlés Budapest, autókölcsönzés, autóbérlés Magyarország, autóbérlés Ferihegy,