3D nyomtatott autó, 2 nap alatt kész az autód!

2021.01.15

A 3D nyomtatással foglalkozók úgy tűnik, valóban mindenre képesek. Egy kínai cég a tavalyi év során képes volt nyomtatni egy egész házat 48 órán belül, és most egy arizonai cég, a Local Motors készített egy autót mindössze 44 órán belül.

Az autót "élőben", közönség előtt nyomtatták az IMTS-n (International Manufacturing Technology Show). Az autó dizájnere, Michele Anoé, a terveiért 5000 dollárnyi készpénzt nyert, valamint azt a lehetőséget, hogy a gépjárművét kinyomtatják a kiállításon.

Az autónak, amely a Strati nevet viseli, 18.000 dollár a gyártása, és akkumlátorral működik. Egy feltöltéssel 120/150 mérföld megtételére képes. Továbbá, amíg a hagyományos autókhoz körülbelül 20.000 alkatrészt használnak fel, addig a Strati-hoz elég 40 darab is.

Habár nem egy gyors autó, hiszen csupán 40 mérföld/órás sebességgel képes közlekedni. Természetesen nem az összes részecske készült 3D nyomtatott technológiával. Az autó kerete teljesen 3D nyomtatott, de a többi rész, úgy, mint az elektromos motor, vagy az ülések és kerekek, hagyományos módon készültek.

Összességében a komplett gyártási idő 5 napot vett igénybe, mivel a nyomtatás 44 órába került, a marás 1 nap volt, az összeszerelés pedig 2.

A 3D nyomtatott autó fekete műanyag rétegekből áll, és karbon szállal lett megerősítve.

Amennyiben a cég el kívánná adni az autót, annak értéke 18.000 és 30.000 dollár között mozogna. Az eszköz, amellyel a járművet készítették, még nagyobb tárgyak elkészítésére is alkalmas.

Főoldal | - Bérautó - Autókölcsönzés - autóbérlés kaució nélkül, bérautó, autóbérlés, autóbérlés Budapest, autókölcsönzés, autóbérlés Magyarország, autóbérlés Ferihegy,